A- A A+

Ozontherapie

 

Wat is ozon en welke zijn de eigenschappen?

Fit & Figure - Dilsen Stokkem - Ozontherapie

  • Ozon is een zuurstofverbinding die uit drie zuurstofatomen is opgebouwd. Ozon draagt het scheikundig symbool O3. De belangrijkste eigenschap is zijn desinfecterende werking.
  • Niet alleen maakt de geneeskunde er gretig gebruik van, ook in de industrie wordt ozon onder meer bij de zuivering van gepollueerd water en de productie van drinkwater toegepast.
  • Ozon is bactericide, fungicide en virucide. Daarbij komen in de biologische toepassingen nog verschillende andere eigenschappen van ozon tot uiting, die als bloeddoorstromingsbevorderende werkzaamheid kunnen worden samengevat.
  • Ozon verhoogt de natuurlijke afweer van het lichaam.
  • Ozon biedt de uitgeputte patiënt extra energie aan. Uitgeputte weefsels recupereren bijzonder vlot omdat ozon de cellen verplicht te ademen. Hun veerkracht wordt opgedreven en ze zijn beter bestand tegen indringers en stress.
  • Vermoeidheidstoestanden of adynamieën reageren goed op een ozontherapie en als de eigen immuniteit positief wordt beïnvloed, zullen steeds terugkerende infecties ook afnemen (en het gebruik van antibiotica gevoelig doen dalen). Aftakelingsprocessen zijn geen privilege voor de hoge leeftijd.
  • Al vanaf je dertigste worden deze processen op gang gebracht. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, is ook hier een belangrijke taak weggelegd voor ozon. Ook buitenlandse kuurklinieken wenden ozon aan omwille van zijn reële verjongingseffect.

Indicaties voor de ozon

Ozon helpt bij doorbloedingsstoornissen. Dit kan gaan van perifere bloedvatstoornissen (vb. krampen in de kuiten na amper een paar meter), prikkelingen in de onderste ledematen, angor of hartkramp tot duizeligheid, draaierigheid en hoofdpijn van vasculaire oorsprong.

Voor vele migrainepatiënten is ozon een dankbare oplossing die de aanvallen beduidend vermindert. Ozon gaat de aftakelingsprocessen, die worden gevormd door de verkalking van hersenen, hart en bloedvaten tegen.

Besluit

Ozon is een natuurlijk geneesmiddel dat bij een goed gestelde indicatie geslaagde tot spectaculaire resultaten oplevert. Beknopt samengevat: ozon geneest zuurstoftekorten.

Hebt u een vraag? Wenst u een afspraak? Contacteer ons.