A- A A+

Massages

Fit & Figure - Dilsen Stokkem - Lichaamsverzorging

Gelaats-, nek, schoudemassage

Deze massage kan op twee verschillende manieren uitgevoerd worden. Ofwel als lymfedrainage voor het gezicht: dient vooral wanneer men veel last heeft van vochtophopingen onder de ogen of een opgeblazen gevoel van het gelaat. Ofwel als versteviging-liftend voor het gezicht: dient vooral om terug spierprikkels te ontwikkelen, zodat de spieren terug een goede doorbloeding krijgen, waardoor ze geactiveerd worden en terug versteviging bieden. Tevens worden de schouders en nek ook nog eens extra los gemaakt tijdens deze massage.

Hot-chocolate

Het wordt ook wel de “ZOETSTE VERWENNING” in de massagewereld genoemd.
De massage geeft dan ook een gevoel van diepe rust en totale ontspanning. Tevens wordt de huid rijkelijk gevoed en verzacht door de gebruikte cacao-olie en heeft de behandeling zelfs een antiverouderende werking. De oppeppende eigenschappen van chocolade zorgen er verder voor dat je na de massage op wolkjes loopt!

Eigenschappen van Chocolade

 • Heeft een antidepressieve werking.
 • Geeft een psychische stimulans.
 • Serotonine heeft een invloed op ons humeur.
 • Theobromine bevordert de spierwerking en stimuleert de eetlust en wordt eveneens een stimulerend effect op het hart en centrale zenuwstelsel toegeschreven.
 • Cafeïne is gekend om haar bestrijding van vermoeidheid, maar ook voor de stimulering van intellectuele activiteiten en het verscherpen van de aandacht.
 • Cacao-polyphenol is een actieve conserveringsstof die de taak heeft gevaarlijke vrije radicalen (verantwoordelijk voor de afbraak en het verouderingsproces van de huidcellen) te vangen en te neutraliseren.

Hot-stone

Hot-stone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant. Hierdoor kunnen spierpijnen, kwetsuren en ongemakken verholpen worden.

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 graden. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een 'stretching effect' heeft op de spieren.
De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Een hot-stone massage is bij uitstek aangeraden ingeval van aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan een hot-stone massage soelaas bieden.

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage is, zoals de naam al doet vermoeden, een massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.
De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat immers uit Europese kruiden, die voor ons een betere en diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. Kortom, kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot, en heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

Eigenschappen van de kruiden

 • Activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.
 • Ontslakt, regenereert en verzorgt de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs
  tot in de organen.
 • De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden.
 • De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.
 • De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name, dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma’s dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken.

Lichaamspakking

Klassieke Thalasso Therapie

Klassieke Thalasso Therapie is reeds gedurende vele honderden jaren een succesvolle behandelingsmethode op basis van producten uit de zee:
zeewater, zeeplanten en zeesedimenten.
De therapie geeft een verbetering van uw energetische balans, opheffing van blokkades of behandeling van stoorvelden in uw lichaam o.a. zware metalen en
toxische stoffen.
Een behandeling met Klassieke Thalasso Therapie in aanvulling of ter ondersteuning van uw bestaande behandeling kan een oplossing bieden bij: Circulatieproblemen in de benen – Oedeem en lymfatische klachten – Reumatische klachten – Overgewicht – Menopauze problemen – Stress – Cellulite – Artrose – Prenataal – Postnataal – Krachteloosheid – Voortdurende vermoeidheid – Geheugenzwakte – Verlies van concentratievermogen – Allergie – Hoofdpijn – Snel verkouden – Maag –en darmstoornissen – Bloedend tandvlees – Slapeloosheid – Slecht zien bij schemering – Bloeddruk te hoog of te laag – Depressie – Snel geïrriteerd – Verbetering van huidbeeld.

De meest ideale medicatie is géén medicatie.
Je kunt beter iets voor je gezondheid doen dan voor je ziekte.
Een lichaamspakking is een wellness behandeling, die afhankelijk van de soort pakking, uitgevoerd kan worden voor verschillende doeleinden, waaronder; het ontgiften van het lichaam en het stimuleren van de complete stofwisseling, het voeden en verstevigen van de huid of ter ontspanning van lichaam en geest. Er bestaan allerlei soorten lichaamspakkingen. Veelgebruikte lichaamspakkingen zijn de algenpakking en de kleipakking. Andere voorbeelden van mogelijke lichaamspakkingen zijn de aromapakkingen, katoenbloesempakkingen, druivenpakkingen,…

Onder de rubriek lichaam worden al de therapeutische pakkingen beschreven! Deze hierboven zijn onze wellnesspakkingen.
Relaxatie massage of ontspanningsmassage is de meest bekende vorm van massage, het vormt immers de basis van alle andere massages.
Het is een klassieke ontspanningsmassage.

Salon Hammam

De Hammam, Arabisch voor verspreider van warmte, stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen.
De traditionele Hammam is een sensatie voor lichaam en geest!
Daarbij gaat het niet slechts om het reinigen van het lichaam, maar ook om een feest voor de zintuigen; warmte, vochtigheid, schuim, geur en aanraking leiden tot een gevoel van algehele lichamelijke en geestelijke ontspanning.