A- A A+

Lichaamsverzorging

Gelaats-, nek- en schoudemassage

Deze massage kan op twee verschillende manieren uitgevoerd worden. Ofwel als lymfedrainage voor het gezicht: dient vooral wanneer men veel last heeft van vochtophopingen onder de ogen of een opgeblazen gevoel van het gelaat. Ofwel als versteviging-liftend voor het gezicht: dient vooral om terug spierprikkels te ontwikkelen, zodat de spieren terug een goede doorbloeding krijgen, waardoor ze geactiveerd worden en terug versteviging bieden. Tevens worden de schouders en nek ook nog eens extra los gemaakt tijdens deze massage.

Prijzen

25 Euro (duur 30 minuten)

Hot-chocolate

Het wordt ook wel de zoetste verwenning in de massagewereld genoemd. De massage geeft dan ook een gevoel van diepe rust en totale ontspanning. Tevens wordt de huid rijkelijk gevoed en verzacht door de gebruikte cacao-olie en heeft de behandeling zelfs een antiverouderende werking. De oppeppende eigenschappen van chocolade zorgen er verder voor dat je na de massage op wolkjes loopt!

Eigenschappen van Chocolade

 • Heeft een antidepressieve werking.
 • Geeft een psychische stimulans.
 • Serotonine heeft een invloed op ons humeur.
 • Theobromine bevordert de spierwerking en stimuleert de eetlust en wordt eveneens een stimulerend effect op het hart en centrale zenuwstelsel toegeschreven.
 • Cafeïne is gekend om haar bestrijding van vermoeidheid, maar ook voor de stimulering van intellectuele activiteiten en het verscherpen van de aandacht.
 • Cacao-polyphenol is een actieve conserveringsstof die de taak heeft gevaarlijke vrije radicalen (verantwoordelijk voor de afbraak en het verouderingsproces van de huidcellen) te vangen en te neutraliseren.

Prijzen

35 Euro = Alleen achterkant lichaam (duur 45 minuten)
50 Euro = Volledig lichaam (duur 90 minuten)

Hot-stone

Hot-stone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant. Hierdoor kunnen spierpijnen, kwetsuren en ongemakken verholpen worden. Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 graden. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een 'stretching effect' heeft op de spieren.

De thermodynamica, de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Een hot-stone massage is bij uitstek aangeraden ingeval van aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz. Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan een hot-stone massage soelaas bieden.

Prijzen

35 Euro = Alleen achterkant lichaam (duur 45 minuten)
55 Euro = Volledig lichaam (duur 90 minuten)

Kruidenstempelmassage

Kruidenstempelmassage is, zoals de naam al doet vermoeden, een massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.

De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat immers uit Europese kruiden, die voor ons een betere en diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. Kortom, kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot, en heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

Eigenschappen van de kruiden

 • Activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.
  Ontslakt, regenereert en verzorgt de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen.
 • De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten  zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed en schadelijke stoffen in  gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden.
 • De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en  neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.
 • De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust.
 • Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name, dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma’s dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken.

Prijzen

45 Euro = Alleen achterkant Lichaam (duur 45 minuten)
60 Euro = Volledig lichaam (duur 90 minuten)

Lichaamspakking

Klassieke Thalasso Therapie

Klassieke Thalasso Therapie is reeds gedurende vele honderden jaren een succesvolle behandelingsmethode op basis van producten uit de zee: zeewater, zeeplanten en zeesedimenten.

De therapie geeft een verbetering van uw energetische balans, opheffing van blokkades of behandeling van stoorvelden in uw lichaam o.a. zware metalen en toxische stoffen.

Een behandeling met Klassieke Thalasso Therapie in aanvulling of ter ondersteuning van uw bestaande behandeling kan een oplossing bieden bij:

Circulatieproblemen in de benen – Oedeem en lymfatische klachten – Reumatische klachten – Overgewicht – Menopauze problemen – Stress – Cellulite – Artrose – Prenataal – Postnataal – Krachteloosheid – Voortdurende vermoeidheid – Geheugenzwakte – Verlies van concentratievermogen – Allergie – Hoofdpijn – Snel verkouden – Maag –en darmstoornissen – Bloedend tandvlees – Slapeloosheid – Slecht zien bij schemering – Bloeddruk te hoog of te laag – Depressie – Snel geïrriteerd – Verbetering van huidbeeld.

De meest ideale medicatie is géén medicatie.
Je kunt beter iets voor je gezondheid doen dan voor je ziekte.

Een lichaamspakking is een wellness behandeling, die afhankelijk van de soort pakking, uitgevoerd kan worden voor verschillende doeleinden, waaronder; het ontgiften van het lichaam en het stimuleren van de complete stofwisseling, het voeden en verstevigen van de huid of ter ontspanning van lichaam en geest.

Er bestaan allerlei soorten lichaamspakkingen. Veelgebruikte lichaamspakkingen zijn de algenpakking en de kleipakking. Andere voorbeelden van mogelijke lichaamspakkingen zijn de aromapakkingen, katoenbloesempakkingen, druivenpakkingen, …

Prijzen

65 Euro = Druiven Pakking (duur 60 minuten)
Bestrijden van vroegtijdige veroudering, anti-oxiderende werking, voedend, herstellend, hydraterend, opbouw van elasticiteit.

65 Euro = Anti-Stress Pakking (duur 75 minuten)
Haalt vermoeidheid weg, vermindert stress, geeft energie, verzacht de pijn.

65 Euro = Aroma Pakking (duur 60 minuten)
Stressvermindering, tegen vermoeidheid, toevoegend.

65 Euro = Katoenbloesem Pakking (duur 60 minuten)
Hydraterend, voor droge en gevoelige huid, betere celstofwisseling.

Onder de rubriek lichaam worden al de therapeutische pakkingen beschreven! Deze hierboven zijn onze wellnesspakkingen.

Relaxatie massage of ontspanningsmassage is de meest bekende vorm van massage, het vormt immers de basis van alle andere massages. Het is een klassieke ontspanningsmassage.

Prijzen

20 Euro = Relaxatie Massage voor Nek, Rug, Schouders (duur 30 minuten)
30 Euro = Relaxatie Massage voor Achterkant Lichaam (duur 45 minuten)
50 Euro = Relaxatie Massage voor Volledig Lichaam (duur 90 minuten)

Salon Hammam

De Hammam, Arabisch voor verspreider van warmte, stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen.

De traditionele Hammam is een sensatie voor lichaam en geest!

Daarbij gaat het niet slechts om het reinigen van het lichaam, maar ook om een feest voor de zintuigen; warmte, vochtigheid, schuim, geur en aanraking leiden tot een gevoel van algehele lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Prijzen

75 Euro = Volledig lichaam (duur 120 minuten)

Definitieve ontharing

Variable Pulsed Light(VPL)

De Energist-Ultra onderscheidt zich van de andere systemen door het unieke VPL-systeem. VPL is dan ook de nieuwste, meest veilige manier om te ontharen. VPL is snel en zeer effectief. Vroeger was er laser, de verbeterde versie heet IPL (Intense Pulsed Light). De allernieuwste methode, de derde generatie, heet VPL (Variable Pulsed Light). VPL is zo precies, dat alle energie werkelijk in het haarzakje terecht komt.

Voordelen

 • De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de    huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft.
 • Veilig voor de huid.
 • Ook fijne haren verdwijnen.
 • Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden.
 • Minder donkere haren kunnen behandeld worden.
 • De behandeling is pijnloos.
 • Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn.

We onderscheiden verschillende lichtsystemen: Laser, IPL en VPL

Laser

Laser (= Light Augmentation by Stimulated Emission of Radiation)

Het licht van een laser begint met een gepulseerde lichtflits, maar filtert het licht zodanig dat er enkel 1 kleur van het lichtspectrum behouden wordt en naar de huid wordt gestuurd. Dit noemt men monochromatisch licht. Het belang van elke specifieke kleur met zijn overeenkomstige nanometers (groen, geel of rood) is dat elke kleur een specifiek effect heeft en op een bepaalde diepte werkt. Er werden bepaalde laserstralen ontdekt (o.a. de Nd-Yag, Alexandrite en diode Robijn) wiens selectiviteit zich richt op het vernietigen van de donkere haarwortel. Het licht van deze laserstralen 'glijdt' als het ware naar binnen in de huid via het pigment in de haartjes.

Ontharen met een ontharingslaser dient met de grootste precisie uitgevoerd te worden. Er bestaat namelijk een reële kans op verbranding, met littekens tot gevolg. Ook pigmentverschuiving komt regelmatig voor bij laserbehandeling. Bovendien is een laserbehandeling vrij pijnlijk.

Intense Pulsed Light (IPL)

De IPL-methode werkt met een xenonlamp en met een kleurfilter tussen de lamp en de huid. Korte lichtflitsen worden via een saffier naar de te behandelen haren geleid. De melanine (pigment) in de haren absorbeert het licht en zet het om in warmte. Een IPL systeem produceert een explosie van licht bestaande uit een breed kleurenspectrum; meestal geel/oranje licht. De meeste IPL systemen produceren flitsen bestaande uit een enkelvoudige piekpuls, waardoor ze beperkt (moeten) zijn qua joules. Teveel kracht binnen één puls geeft nl. verbranding van de huid. Bovendien mag de huidkleur van de cliënt niet te donker zijn, omdat huidpigment anders eveneens vernietigd wordt. Dit vormt een belangrijke beperking van deze methode.

Variable Pulsed Light (VPL™)

VPL™ is een gepatenteerde naam en systeem van Energist. Het VPL™ systeem van Energist produceert een explosie van hoogenergetisch zuiver rood licht, een smal kleurspectrum dus, en

elke flits wordt verdeeld in miniflitsen (micro-blokpulses), waardoor met veel hogere energiewaarden kan worden gewerkt dan met de traditionele IPL systemen, en dit zonder gevaar voor het omringende weefsel, zelfs bij donkere huid. Door de hoge energie en de veilige, unieke output van enkel rood licht, scoort Energist zeer hoog waar andere systemen falen (zie wetenschappelijke studies van Prof. Dr. Knobler, universiteit Wenen).

Hoe definitief is definitief?

De haarfollikels die met het Energist VPL™ systeem vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn. De langste groeicyclus van een haartje is +/-8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren bij aanvang van de kuur, voorgoed vernietigd en zullen nooit meer een haar kunnen produceren!